ΣΙΤΕΣ

ΣΙΤΕΣ – ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η ανάγκη ύπαρξης συστημάτων που θα εμποδίσουν αποτελεσματικά την είσοδο εντόμων στον χώρο μας είναι εμφανής ειδικά κατά τους θερινούς μήνες στην Ελλάδα. Έτσι, θα πρέπει να προμηθευόμαστε αντικωνωπικά συστήματα που είναι αποτελεσματικά, ανθεκτικά και παράλληλα εφαρμόζουν άψογα, χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα. Υπάρχουν πολλές επιλογές σιτών, τόσο σε είδη όσο και σε χρώματα και διαστάσεις οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με την χρηστικότητα τους. Ακολούθως παρουσιάζονται μερικές εξ’ αυτών για μια πρώτη εικόνα της ποικιλομορφίας τους.

ΚΑΘΕΤΗ

Τα είδη σήτας που χρησιμοποιεί η ελληνική αγορά είναι περίπου τέσσερα με την πλέον διαδεδομένη, αυτή της κάθετης κίνησης. Την συγκεκριμένη σήτα την τοποθετούμε συνήθως σε παράθυρα ανοιγόμενα μονόφυλλα ή δίφυλλα. Βέβαια, λιγότερο θα την δούμε τοποθετημένη σε μπαλκονόπορτες. Ο λόγος φυσικά είναι ότι η κίνηση να σκύψουμε για να ασφαλίσουμε και να απασφαλίσουμε τη σήτα, την καθιστά στην καθημερινή χρήση μη λειτουργική.

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ-ΠΛΙΣΕ

Η δε σήτα οριζόντιας κίνησης πλισέ είναι καλύτερη για μπαλκονόπορτες όσον αφορά την καθημερινότητα του σπιτιού μας. Τοποθετείται συνήθως σε μπαλκονόπορτες ανοιγόμενες μονόφυλλες ή δίφυλλες. Την βλέπουμε επίσης σε επάλληλες μπαλκονόπορτες όταν δεν θέλουμε να έχουμε μόνιμα το τελάρο του επαλλήλου κουφώματος. Επίσης μπορεί να την δούμε τοποθετημένη και σε παράθυρα ανοιγόμενα ή και επάλληλα.

ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΗ

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι και η σήτα πόρτα ανοιγόμενη, την οποία συναντάμε συχνά σε εξοχικές κατοικίες. Τοποθετείται κυρίως μπροστά από πόρτες κουζίνας και φυσικά κυρίες εισόδους. Το πλεονέκτημα αυτής της σήτας είναι ότι λειτουργεί σαν πόρτα και φυσικά έχει και ελατήριο επαναφοράς ώστε όταν την αφήσουμε, κλείνει μόνη της πίσω. Είναι ανθεκτική και πολύ πρακτική.